Historie 3D tisku

Napsal Jarmila Nožičková. Posted in Digitální tisk.

Historie 3D tisku je opravdu dlouhá. Nejprve se používaly nákladné a relativně pomalé techniky. Začínalo se s použitím jednoduchých materiálů a docházelo k realizaci nenáročných objektů, jako jsou modely jídla. Brzy 3D tisk získával na oblíbenosti a začal se rozšiřovat. V současné době dochází k tisku modelů hraček, zajímavých předmětů a podobně.

Tiskněte i na plast

Napsal Jarmila Nožičková. Posted in Digitální tisk.

Existují různé tiskárny, tím pádem vznikají i rozličné formy tisku. Žijeme v době, kdy tiskárna nepatří jenom a pouze papíru. Dnes se dá tisknout na rozličné materiály. Takovými materiály mohou být plast, kov, dřevo, sklo, keramika, kámen a další. Během chvíle můžete mít doma či ve Vaší firmě potištěné reklamní či dárkové předměty.

Digitální tisk a jak na to?

Napsal Jarmila Nožičková. Posted in Digitální tisk.

Digitální tisk je způsob tisku, který umožňuje tisknout materiály přímo ze zdroje (počítače), bez dalšího mezikroku. Nejčastěji je prováděn technologií laserového tisku. Uplatňuje se například při tisku knih, kdy se knihy nemusí skládat, a tak se snižují náklady a zrychluje výroba. Při černobílém tisku je zaručen vysoký kontrast a s tím spojená vysoká kvalita, naopak při tisku ploch nevykazuje tak dobré výsledky.

Proč digitální tisk?

Napsal Jarmila Nožičková. Posted in Digitální tisk.

Počítač je věc, bez které by mnoho lidí v dnešní době nemohlo existovat - usnadňuje život mnoha lidem. Totéž platí i pro tiskárny, díky níž můžeme přenést cokoliv z našeho počítače na papír. V současné době máme velmi mnoho typů tiskáren a tisku, které můžeme využívat. Jednou z novinek v tomto technologickém světě je digitální tisk. Tato forma tisku umožňuje obraz odeslat přímo z počítače na tiskárnu a to pomocí různých digitálních formátů, například PDF z grafického softwaru, což nám eliminuje potřebu tiskových desek a tím šetří i čas i peníze. Tato technika postupuje velmi rychle, takže můžeme tisknout stále rychleji a také levněji. V dnešní době je to tak jednoduché!

Tisk na kov?

Napsal Jarmila Nožičková. Posted in Digitální tisk.

Firmy pro svou propagaci zhotovují různé reklamní předměty, kde hraje roli předevsím aplikace značky a dostat se tak do povědomí a do každodenního kontaktu s potenciálními zíkazníky. Reklamní předměty by měla firma vybírat tak, aby se snadno odlišila od konkurence. V nabídce reklamních předmětů najdeme trička, kancelářské potřeby, deštníky, kalendáře, ale i nápadité alternativy jako je potisk kovu, kterými snadno vylepšíte nejrůznější předměty. Dnes se využívají různé technologie, prostřednictvím kterých už můžeme tisknout na různé předměty. Je jen na vaší představivosti, co vymslíte!